Bakketriumf

image

Ude i skoven ligger en lang, stejl, sej bakke. I dag kom jeg helt til toppen for første gang i år. Jihaaa.

Ud i sommerskoven
Hård vind fra syd og risiko for torden og skybrud over middag – sådan lød dagens vejrmelding. Det fik mig hurtigt til at aflyse min planlagte landevejstur og i stedet tage mountainbiken ud i skovens dybe, stille ro… og læ! Derude var det lunt og herligt, en rigtig dejlig sommerskov.

Nu er trækronerne blevet tætte og dybgrønne, brændenælderne har overtaget skovbunden fra anemonerne og skovsøerne flyder med andemad. Skoven dufter af træsmuld, råd og fyrrenåle og mountainbikesporet er pløret og smattet efter gårsdagens regn. På flere passager er skoven vokset sammen hen over sporet, og jeg får buler og rifter af at kæmpe mig igennem svirpende grene og tornede brombærranker.

Ned-med-nakken bakken
Mountainbike er uhyggelig god intervaltræning og de konstante tempo- og terrænskift er hårdt og får hurtigt syren frem i benene. Efter 20 km er jeg som regel gennembanket. I dag blev det til 23 km. Jeg er ikke teknisk dygtig, og jeg er ikke muskelmæssigt stærk. Langt fra. Men jeg mærker fremgang. Især på bakkerne.

Der er især een bakke, der plejer at få mig ned med nakken. En lang, stejl satan, som jeg angriber HVER ENESTE gang, jeg kommer forbi. Hver gang med samme nedslående erkendelse af at være slået. Jeg kan ikke komme helt op på toppen. Men i dag skete underet. Jeg kom op. Helt op! Triumf! Så nu kan det nok være, at det var mig, der fik bakken ned med nakken. Jihaaa.

image

Sø-færdsel
Ude ved søen var der bare vidunderfuldt smukt i dag. Jeg kørte ud for enden af bådebroen og satte mig i solskinnet og nød øjeblikket. Der er ganske stor trafik på søen sådan en sommerdag på trods af den kraftige vind, som rev i siv og strå. Kanoer, kajakker, robåde, sejlbåde, turskibe. Alle er de ude og nyde lige som jeg.

Også på stierne langs søen var der megen færdsel, så jeg måtte sætte hastigheden betragteligt ned og zigzagge mig frem ind til jeg fandt tilbage til sporets dybe, stille ro… og læ!