Det klikker ikke

Jeg har fået nye cykelsko. Og pedaler. Med klik. På min mountainbike. Det er jeg absolut ikke glad for. Vi klikker ikke, de nye pedaler og mig.

Fra landevejsraceren har jeg ellers rigelig erfaring med at være klikket fast, og jeg ved udmærket, hvor stor en hjælp det er, at kunne både trække og træde. Alligevel har det aldrig tiltalt mig, at overføre det fastspændte islæt til mine ture i skoven, primært fordi jeg er bange for at vælte, hvis jeg ikke kan klikke ud hurtigt nok. Sekundært fordi jeg har en elendig balance, som gør, at jeg stikke fødder/ben ud som balancestænger, så snart jeg bliver en smule utryg. Derfor har jeg nu i flere år brugt mine helt almindelige trailsko til at træde et sæt helt almindelige flade pedaler på min mountainbike.

Forleden tog jeg alligevel springet, og fik monteret et sæt Look-pedaler på min mtb og iførte mig et par nyindkøbte Specialized-sko og drog i skoven. Lad mig bare sige det som det er; Jeg hader de pedaler af et godt hjerte – og skoene med! Jeg savner mine behagelige og gangvenlige trailsko i stedet for de nye klamptåede ballerinasutter med velcro og høj vristtunge. Jeg savner mine store, brede hop-på-i-farten pedaler i stedet for de knopsmalle metalribber, som jeg nu er gledet af mindst 30 gange, fordi jeg ikke kan klikke ind i farten, og som har slået mine underben til blåkød. Jeg savner at køre frit og ubekymret i stedet for hele tiden at tænke over de åndssvage pedaler og være bange for selv den mindste bro eller opkørte mudderpøl. Så jeg konstaterer hermed, at det går ikke. Jeg må tilbage til klikfri tilstande.

Derfor har jeg nu bestilt et par Flats-pedaler med grip-knopper og en herlig stor trædeflade. Uh, hvor jeg glæder mig til at genfinde balancen på sporet.