Grundlovsdag

image

Et smut inden om cykelpleje-stationen og få lidt luft i ringene.

Frem og tilbage
I dag tog jeg for kun tredje gang i år min cykel på job. Det har været et meget usædvanligt forår, hvor jeg bare ikke har formået at passe til-fra-job cyklingen ind i min hverdag, men i dag er jeg omsider frisk oven på operation og sygdom, og jeg føler mig fuldt restitueret efter de lange ture. Så op på cyklen og afsted.

Sikke en sommerdag og sikke et solskin. De 17 kilometer var hurtigt tilbagelagt. Måske især fordi der ikke var nogle mennesker på gader og cykelstier, hvilket undrede mig en del. Ingen skolebørn, christianiacykler, hundeluftere, rulleskøjteløbere og barnevogne at zig-zagge imellem.

Da jeg kom på job var der heller ikke et øje, og først da gik det op for mig, at det jo er grundlovsdag i dag. Haha. Så kunne jeg vende cyklen og trille hjem igen. Inden klokken var 9, havde jeg således overstået dagens motion og sad med en kop kaffe i havekrogen med udsigt til en herlig – uventet – fridag.

På turen hjem gjorde jeg holdt på tankstationen og fik lidt luft i dækkene på deres pusleplads for cykler. Eminent tiltag med sådan en cykelpleje-station, synes jeg.

Liiige en tur i skoven
Sådan en solskinsdag, hvor man ovenikøbet har fri, er det altså svært at overhøre gøgen og spætten, som forsøger at lokke mig i skoven. Ergo, trak jeg MTB’en af stalden og trillede en aftentur i bladhangets behagelige skygge. Her var til gengæld mennesker! Svømmere i søen, løbere på stierne, cyklister på sporet, børnefamilier på bålpladserne og ikke mindst hunde her, der og allevegne.

Sporet er opkørt og derefter størknet. Dybe furer og markante rodnet gør det teknisk sværere, end jeg bryder mig om, så jeg svedte bravt i kampen for at holde cyklen i fart og balance. Det blev også til træning på en serie gode bakker, og dermed kom dagens intervaltræning godt i hus. Jeg er vild med danske sommerdage… og -aftener.