Ih du Mille

20130417-135733.jpg

I dag blev det til frokost med denne smukke udsigt, da jeg luftede MTB’en, fordi raceren er på værksted.

Mille er latinsk for 1000
I dag rundede jeg de første tusinde kilometer kørt i år. Ih du Mille – jeg runder altså de 1000 hele tre uger tidligere, end jeg gjorde sidste år. Det er jeg godt tilfreds med, selv om jeg virkelig synes, det har indebåret nogle sure ture, at være så tidligt ude. Aldrig har jeg frosset så meget og slidt så meget i modvind, sne og regn som i år.

Frokost i det knap så grønne
Dagens tur var dog langt fra sur. Igen var der høj sol, 18 grader og en jævn vind. Jeg havde fri fra job i dag, så jeg kom en rugbrødsklemme i lommen og startede cykelturen sen formiddag. Derfor fik jeg fornøjelsen af, at kunne spise min frokost i det grønne. Eller rettere, i det knap så grønne, for der er stadig meget brunt og vissent derude i skoven. I TV her til aften fortalte de da også, at det lange, kolde forår har betydet, at græsset ikke har kunnet gro og at spiringen derfor er tre uger forsinket i år. Det er skidt for frilandskøerne, der er sultne, og altså lidt trist for frokostcyklister. Men jeg nyder altså bare, at slippe for alt det meget tøj og frydes over, at sporene i skoven er farbare. Jeg nåede at køre 42 km i kombination af skov og landevej.

Raceren er på værksted
Om et par uger skal jeg på cykelferie på Mallorca. Derfor er min racercykel sendt på værksted for at blive gjort sæson- og bjergklar. Ud over nye dæk, kæde og almindelig pleje, har jeg bedt cykelsmeden afgøre, om jeg eventuelt kan få en mindre klinge foran eller en ny kassette bagpå, så jeg får en lidt lavere gearing end den nuværende. Det er nemlig første gang, jeg tager min egen cykel med til bjergøen. Jeg plejer at leje en cykel dernede, men nu, hvor raceren er fittet til mig, vil jeg ikke køre på lånecykel.