Lanzarote note #1 – Store kasser

Fredag 26. Januar 2018
Jeg er tilbage på La Santa Sport på Lanzarote. Netop ankommet i eftermiddags har jeg nu 2 ugers MTB-sjov foran mig. Først en uges MTB-event og derefter forsøger jeg mig med deltagelse i det årlige “La Santa 4-stage-race.

To uger med sådan et dagligt program har gjort, at jeg (for første gang nogensinde) har valgt at tage min egen cykel med flyet herned. Det på trods af, at jeg ved, de har fine cykler her, jeg kan låne. Jeg har det bare bedst på min egen ramme, når der skal knokles … og knokles skal der jo nok her på den golde, stenede, sandede, bulede vulkanø!

Store kasser 
At få cyklen med flyet var lettere end jeg havde regnet med. Faktisk problemløst. Det svære var, at finde en passende indpakning. Min cykelkuffert til raceren var for lille til at rumme en MTB, og gode råd var dyre. Svaret blev, at vi besøgte vores venlige cykelhandler, som skaffede os et par af de papkasser, han havde fået leveret cykler i. Jeg har dælme aldrig forestillet mig, at cykeltransportkasser er SÅ store!

Kasserne var så store, at vi for en sikkerheds skyld ringede til både La Santa og flyselskabet Thomas Cook for at høre, om der var regler for, hvor store transportkasser, vi måtte bruge. Det var der ikke. Så længe vægten var under 25 kilo, var der INGEN begrænsninger.

Totalt tjekket (ind)
Der var dog den begrænsning, at så store kasser ikke kan være i vores bil. Her prøvede vi så for første gang lufthavnsservicen Valizo. Det kan anbefales. Her bestilte vi afhentning af kufferter og cykel-monster-kasser og da chaufføren dukkede op, var vi blevet tjekket ind på flyet og fik udleveret vores boardingkort. Derefter så vi ikke mere til bagagen, før vi sad i flyet og så dem blive læsset. Vild luksus for bare 400,- kroner. Når vi kommer hjem om to uger, står Valizo og venter på os ved udgangen, og det koster kun 300,- af få grejet hjem igen.

Huuu Huuu
Her er ikke varmt på Lanzarote i øjeblikket. Kun 16 grader og overskyet, og der er behov for en varm trøje. Men det er bedre end derhjemme i Danmark, og temperaturen er perfekt til cykling.

Lige nu sidder jeg dog her i vores lille 2-værelses lejlighed midt i La Santa komplekset og hundefryser. Det er blevet mørkt, og udenfor hærger den velkendte Lanzarote-vind. Der er drøn på vindstyrken, og blæsten hyler højt, klagende, insisterende og vemodigt – huuu huuu – så det iblandt er svært at få ørenlyd, og jeg tænker, det bliver svært at sove i den larm. Vinden  kryber også ind under døre og gennem vinduessprækker, så her bliver koldt. En kulde, vi ikke kan fortrænge, for på La Santa bruger man åbenbart ikke at have radiatorer på værelserne.

Heldigvis er der tæpper i skabet, og så er det jo også godt jeg skal cykle i morgen, for der skal jeg nok få varmen – og det glæder jeg mig til. Brrr.