Nedtællinger

Så fik jeg kørt årets første +100 km-tur, og det er for mig usædvanligt sent på året for ‘debut’ på langtur. På samme tid sidste år havde jeg kørt både 200, 300 og 400 km-ture, og den første +100 km-tur lå så tidligt som i februar.

I år nåede jeg det altså først lige præcis inden foråret rinder ud, og kalenderen skifter til sommer om bare få dage.  Den sene start skyldes, at jeg først nu synes, at ben, psyke og ikke mindst den brækkede skulder er stærke nok til at sidde på rammen i så mange timer.

Nedtællinger
Turen gik til Korsør. 110 km ind over de sjællandske alper i høj sol og næsten ingen vind. En totalt smuk cykeldag, der bragte mig igennem et blomstrende Danmark, der dufter af syren, raps, hybenroser og gylle. Forbi køer, heste, får og de allerførste jordbær-til-salg skilte. Gennem skygger fra udsprungne birk, bøg og eg tilsat lærksang og solsortefløjt. Forbi byskilte med sjove navne som Sorterup, Udstrup og Tyvelse, og ikke mindst forbi utallige nedtællingsskilte.

Sådan et tur håndterer jeg nemlig i etaper. Roskilde-Lejre. Lejre-Kirke Hvalsø. Kirke Hvalsø-Merløse osv. Vejskiltene, der viser vej angiver antal kilometer til næste mål. Nedtællingsskiltene. Så kører jeg der, og foretager konstante nedtællinger. Slagelse 16 km … 12 km … 8 km osv. Nogle gange er det som om tallene aldrig skifter og andre gange går det piv-stærkt. I dag gik det ok hurtigt.

Og så er der naturligvis også de obligatoriske, fantasifulde 30-års-fødselsdags påfund placeret foran landets pebersvende og -møers boliger, som gør turen lidt festligere. I dag stødte jeg på en helt ny og meget sød variant – Grisen Gorm – givet til Gregers … en campingvogn dekoreret som en gris!

Turen gik altså godt, og det eneste ømme sted er min skulder. Der er åbenbart et stykke vej endnu, før den er tilbage i topform, og den bryder sig bestemt ikke om, at jeg kører med rygsæk, som jeg gjorde i dag. Men resten af skroget ser ud til at virke fortræffeligt og er nu konstateret klar til næste uges Tøserunde-tur. Hurra for det.