Ny Hjelm

image

Jeg har fået ny cykelhjelm. Ikke at den klæder mig bedre end den gamle, for grundlæggende synes jeg ikke, at cykelhjelme klæder nogen! Men den sidder bedre.

Min nye hjelm er en Uvex model Race 5, der vejer 225 gram. Årets topmodel.

Min gamle hjelm var også en Uvex. Desværre havde jeg købt den et nummer for stor, så i det seneste år, har jeg sloges med, at den kurer på hovedet, sidder skævt og især glider bagud på hovedet. Det sidste var ikke så godt, for samtidig var modellen med ‘høj pande’, så jeg følte ikke mit forhovede ville være beskyttet ved et eventuelt styrt.

Nu med solfilter
Jeg var meget glad for lukningen og ventilationen i den gamle hjelm, så derfor blev det naturligvis Uvex igen. Og det er virkelig en fornøjelse, at have fået en hjelm der passer. Samtidig har den noget, jeg virkelig har savnet og synes, alle hjelme burde have, nemlig indbygget, aftagelig og vaskbart solfilter, så hovedbunden er beskyttet mod solen i de mange, mange timer, jeg sidder under åben himmel.

Jeg fandt forresten ud af, at cykelholdet FDJ-Big Mat også kører med Uvex. Her er en oversigt over, hvad UCI World Tour holdene ellers kører med af udstyr. Rigtigt mange kører forresten med samme saddeltype som jeg = Selle Italia.