På MTB i Nepal

nepal-blog
Nepal er en republik, der ligger klemt inde mellem Indien og Tibet (Kina). Otte af verdens 10 højeste bjerge ligger i Nepal, og landet har godt 27 millioner indbyggere, hvoraf størstedelen er hinduer. Den lille bjergrige stat på kanten af Himalaya har i mange år stået på min ønskeseddel over lande, der skal besøges. Nu bliver det virkelighed.

I næste uge flyver jeg til Kathmandu. Vi lander efter sigende i en af de mest smog-ramte byer i verden, med en placering i 1325 meters højde. Der får jeg en lejet Mountainbike, og de næste par uger skal jeg cykle rundt Nepal. Undervejs på de mange cykelkilometer er der lovning på, at jeg skal møde masser af bakker, fantastiske udsigter, venlige mennesker og skønne oplevelser. Jeg glæder mig. For så vidt, at jeg finder internet undervejs, vil jeg opdatere bloggen løbende med billeder og indtryk. Vil du læse mere om selve rejsen, kan du se en detaljeret rejseplan hos BikeItalien.com

Listen over verdens 10 højeste bjerge:
1. Mount Everest – 8.848 – Nepal/Tibet
2. K2 – 8.611 – Pakistan
3. Kangchenjunga – 8.586 – Nepal/Indien
4. Lhotse – 8.516 – Nepal
5. Makalu – 8.485 – Nepal
6. Cho Oyu – 8.188 – Nepal
7. Dhaulagiri I – 8.167 – Nepal
8. Manaslu – 8.163 – Nepal
9. Nanga Parbat – 8.126 – Pakistan
10. Annapurna I – 8.091 – Nepal