Power Up

Min iPhone kan så meget…blot ikke holde strøm. Så jeg er nu ekspert i ekstrabatterier.

iPhone kan så meget
Jeg er uendelig glad for min iPhone. Den har fuldstændig overtaget pladsen, som min vigtigste sports gadget. Det er da ganske enkelt genialt, at jeg kan have det hele samlet i en og samme enhed. Jeg tracker mine træningspas med Endomondo, jeg har al den musik, hjertet kan begære med iTunes og TDC-Play, jeg har navigation og ruteoplæsning med Garmin og Google, jeg har kamera, og jeg kan oven i købet tage telefonen, hvis den ringer.

Min iPhone har kort sagt erstattet alt det skrammel, jeg slæbte rundt på i ‘gamle dage’, hvor jeg havde iPod til musik, en mobiltelefon, et kamera samt Garmin 800 til tracking og (besværlig og fejlbehæftet) rutevisning og ikke at forglemme al bøvlet med overførsel til computer og forsøg på overblik på Garmins elendigt opbyggede website.

iPhone kan ikke holde strøm
Der har været mange skriverier om batteriets holdbarhed på iPhone, og der er ingen tvivl om, at den er elendig. Min telefon holder max. til halvanden times tracking, før den opgiver og går død. Det er jo ikke meget bevendt, når jeg skal køre langdistance. Derfor har jeg forsøgt mig med forskellige ekstrabatterier.

  • Det upraktiske vedhæng
    Først fik jeg et vedhængsbatteri, som man sætter på som en forlængelse af telefonen. Det er upraktisk. Hvis man ønsker, at telefonen skal monteres i en holder på styret, er der ikke plads til dette batteri. Jeg forsøgte så at have telefonen i baglommen, men her vrider batteriet sig af, og så er jeg også lige vidt. I det hele taget en kluntet løsning, hvis eneste fordel er, at batteriet i sig selv er lille og kompakt.
  • Det smarte omslag
    I erkendelse af, at intet batteri ville kunne klemmes ind i holderen på styret, blev mit næste forsøg et omslagsbatteri. Det er ganske smart. Telefonen skubbes ned i omslaget og toppen klikkes fast. Den nu lidt tykkere ‘pakke’ er stadig handy, nem at håndtere og passer fint i baglommen. Batteriet giver 3-4 ekstra timer, og jeg har det ofte med også til daglig, som backup.
  • Den optimale indpakning
    Jeg ville dog gerne have telefonen op på styret, så jeg kan se klokken, kortet og betjene kamera osv. Derfor har jeg investeret i en Wahoo-boks, hvor telefonen bliver pakket i en vandtæt æske. Under æsken sætter jeg så et ekstra batteri. Det er optimalt. Jeg kan endda montere to batterier (ja flere), men så bliver det lidt kluntet, og det er ikke nødvendigt, for det er supernemt, at klikke batterierne af og på. Det er endnu ikke lykkes mig at køre sådan et batteri fladt. Min længste tur har varet 5 timer, og jeg kom hjem med 100% opladning på telefonen.

Jeg har fundet denne video, som viser, hvor nemt det er at montere ekstra batteri på Wahoo-boksen.