Regn med regn

image

Der er vist ingen tvivl om, at lørdagens cykelvejr falder i den sidste kategori.

Sgu pokker
Om halvandet døgn – lørdag morgen kl. 6 – starter tredje optaktsløb, og jeg skal køre 400 km. Cirka samtidig forventes regnen at sætte ind (igen) over Sjælland. Øv. Jeg kan altså roligt regne med regn og det tegner til en meget våd dag på rammen. Øv igen.

Jeg har skrevet det før og gør det lige igen. Jeg hader regn. Samtidig har meteorologerne lovet ned til nul grader og op til hård vind hen over lørdagen. Så jeg må forvente ikke kun at blive våd men også meget kold. I virkeligheden mit værste mareridt coming true. Sgu pokker da osse.

Regnvejrsdigte
Det elendige, våde vejr får mig til at tænke på et digt, jeg fik kendskab til for mange år siden, da jeg rejste i New Zealand. Dernede på Sydøen får de særdeles meget regn, og dette digt synes de lokale åbenbart sagde meget om deres land, for det hang på væggene i campingkøkkenerne, var trykt på postkort, kunne fås på plakater i turistshoppen. I får digtet her:

  It rained and it rained and it rained and it rained;
  the average fall was well maintained,
  and when the tracks were simply bogs,
  it started raining cats and dogs.

  After a drought of half an hour
  we had a most refreshing shower,
  and then the most curious thing of all:
  a gentle rain began to fall.

  Next day was also fairly dry,
  save for the deluge from the sky,
  which wetted the party to the skin,
  and then… at last… the rain set in.

Da jeg Googlede for at finde digtet ramte jeg ned i en webside, hvor der er samlet et væld af digte om regnvejr. Kig forbi og læs med – så har du da noget at lave, mens det siler ned. Hvis du altså ikke skal ud at cykle?