Shape up

Udklip

Som jeg har beskrevet i indlægget Trimmes, har jeg et mål om at tabe otte kilo inden 1. maj. Og det går godt. Jeg har allerede smidt tre kilo over de seneste to uger. Her skylder jeg at fortælle, at jeg er en særdeles garvet vægt-taber, og jeg er vant til at skulle trimme mit BMI med jævne mellemrum. Tjek evt. dit eget BMI.

Tælle til 1200
Det er faktisk ganske simpelt. Jeg tæller kalorier. Mit daglige kaloriebehov er 2100 kalorier. Når det skal gå stærkt med at brænde vinterfedtet af, går jeg ned på 1200 kalorier om dagen, og så er det sådan set bare at tælle alt, hvad der kommer indenbords. Beregn evt. dit eget daglige kaloriebehov.

I tidligere år har jeg brugt et lille Excel-ark, som jeg selv har sat op. Her kunne jeg holde styr på kalorieregnskabet med mad og drikke, træning og forskellige madvarers kalorieindhold. Tidskrævende og lidt komplekst.

Shape Up
Nu har jeg imidlertid fundet et supersmart App. Og jeg mener virkelig super SMART. Den hedder Shape Up. Den er gratis og indeholder alt, hvad en kaloriefokuseret rammemadamme kan ønske sig. Jeg har prøvet en del andre Apps til formålet, og de har alle været besværlige, langsommelige og ikke budt på de funktioner, jeg har brug for. Fx at medtage træning og trække de slidsomt forbrændte kalorier fra, visuel status osv.

Det mest geniale ved Shape Up er, at jeg kan scanne stregkoderne på mine madvarer. Hvis varen findes i databasen, dukker den op med informationer om kalorieindhold, fedt-, protein. og sukker-fordeling og meget mere. Så er det kun at taste mængden jeg indtager, og så er kalorierne udregnet og registreret. Vupti. Jeg har ind til nu kun oplevet én enkelt vare, som ikke var registreret.

Dette skal ikke udvikle sig til en App-anmeldelse, så prøv den selv, hvis du trænger til god støtte i en “fortyndings”-proces.

(Billedet er lånt fra Shape Up Club – www.shapeupclub.com/)