Vejrvogter

På nedbørskortet fra DMI, ser det ud til, at lørdagsturen rundt på Sjælland har en chance for at blive tør ( hvis vi når hjem inden kl 20). YES! Det bliver sidevind hele vejen (øv), men tålelig vindstyrke.

Holder vejret
Lørdag morgen – om godt et døgns tid – går starten til det andet kvalifikationsløb af fire, jeg skal gennemføre, for at få lov at starte til SBS til august. Denne gang gælder det 300 km-distancen, og vi har en 20 timers tidsfrist.

Jeg har aldrig kørt så lang en distance før, og jeg er oprigtigt spændt. Og bekymret. Har jeg trænet nok? Har jeg restitueret nok? Har jeg spist nok? Allermest er jeg dog bekymret for vejrudsigten. I flere dage har jeg fulgt udviklingen i prognoserne tæt. Jeg vogter på vejret, og jeg holder vejret mens jeg krydser fingre for, at vejret holder… Please ingen regn… Og endnu bedre… please heller ikke for meget blæst!

Jeg elsker og hader regn
Før jeg begyndte at cykle, løb jeg meget, og jeg elskede at løbe i regnvejr. Stadig synes jeg, at regnvejr er forfriskende, skønt og herligt til en gåtur. Men på cykel – nej tak!

Jeg hader at cykle i regnvejr. Vejene bliver glatte, cykelbrillerne dugger, jeg kan intet se, jeg bliver våd, jeg bliver kold, man punkterer lettere, bilerne sprøjter, og det er bare slet, slet ikke sjovt. Så jeg håber sådan, at vi slipper for regn i de 13-14 timer, vi forventer lørdagens tur vil tage.

Det har virkelig set skidt ud. Så sent som i morges var der lovet heldagsregn og stærk vind lørdag. Men lige nu ser prognosen helt fornuftig ud, og det ser ud til, vi har en chance for at slippe tørre igennem. Jeg håber. Som et lille tillæg kommer det fromme ønske om en nådig vind. Jeg vogter fortsat.