Hedetur

image

I en lille by, ved et lille gadekær lå en lille kirke med en vigtig vandhane.

Det er helt vildt varmt i disse dage. Omkring 26-27 grader. Og næsten vindstille. Meget usædvanligt. Det betyder, at jeg skal huske at drikke rigeligt, når jeg cykler, og at jeg skal tanke vand, når muligheden byder sig.

Her kommer de 2.354 danske folkekirker til stor hjælp. På kirkegården kan man nemlig altid finde en vandhane og fylde sine dunke, så jeg har besøgt rigtig mange landsbykirker…. og set rigtigt mange gadekær, da de to størrelser som regel er naboer.

image

En amerikanerglad landsbybo havde døbt sin indkørsel ‘Chevrolet Avenue’ og sat en velkendt dame til at byde velkommen.

I dag kørte jeg en for mig hidtil ubecyklet rute. Jeg konstruerer bare en tilfældig tur på min Endomondo, og når jeg tegner den, forsøger jeg at undgå lange, lige, kedelig landeveje og i stedet holde mig til små, snoede biveje. Det bringer mig gennem bittesmå bysamfund såvel som lange, øde stræk over marker, hvor jeg ikke møder en levende sjæl. Desværre ender jeg også nogle gange i blindgyder, hvor asfalten stopper og ‘vejen’ bliver til en skovsti. Så må jeg vende om, og forsøge at finde en ny rute. Det skete et par gange i dag.

Om folk på landet er mere kreative end byboere ved jeg ikke, men jeg synes, der er mange søde, sjove, sære og tossede indfald, når det gælder udformning af postkasser, havedekoration og huspynt. Alt fra hjerter på skodderne til blomsteropsatser på gamle plove er at finde derude. Hyggeligt.

image

‘Velkommen til nummer 120′, står der på den lille seddel, den nydelige træmand holder i hånden’

Jeg udvider ganske langsomt kilometerantallet på mine ture, og i dag blev det så til 80 af slagsen. Achillessenen gør stadig ondt, og jeg kan ikke presse hårdt på. Lige så snart jeg træder til på en bakke eller øger tempoet, jager det i hælen og op i lægmusklen. Sætter jeg belastningen ned, forsvinder smerten straks. Mit gennemsnitstempo ender derfor på 26,5 km/t.