Landevejssurfing

20130309-143238.jpg

Brrrrr
Høj sol, temperatur omkring nulpuntet og 16 m/sek vind var dagens vilkår. Ifølge DMI kuldeindeks giver dén cocktail en følt temperatur på minus 18 grader.

Cykler man samtidigt direkte op i vinden og træder godt i pedalerne, falder den følte temperatur på den blottede hud yderligere ned mellem minus 20 og minus 25°C. DMI

Lag på lag på lag
Jeg vovede mig alligevel ud på en lille tur rundt om Indvandet (Noret, Lagunen, Fjorden – kært barn, mange navne), og var virkelig godt klædt på. Selv synes jeg, at jeg ligner lidt en Teletubby med alle de mange lag tøj. I dag var det uldsokker, skoovertræk, vinter-cykel-sele-buks, windbreaker overtræksbuks, svedtrøje, pulli, windbreakpulli, cykeltrøje, ekstra ærmer, jakke, buff, elefanthue og vanter.

I modvind og medvind
Egentlig havde jeg planlagt en tur på 30 km, med flere muligheder for at forkorte turen, hvis det blev for træls. Jeg kortede lidt og fik i alt 22 km i benene. Vinden var virkelig strid og udad havde jeg den lige i næsen. På billedet ses, hvordan selv det beskyttede Indvands-område havde bølger og sus. Nogle gange fik vindstødene min cykel til nærmest at stå stille.

Landevejssurfing
Da jeg vendte cyklen og satte kursen hjemad valgte jeg landevejen. Lang, lige og kedelig, men i al fald ikke med modvind. Hvad jeg ikke havde forudset var, at det blev en bagfra/sidevind, det meste af vejen. Her blev jeg virkelig glad for, at jeg var ude på min gode, robuste og stabile MTB-cykel, for det blev til 8 km landevejssurf, hvor jeg ‘lænede’ mig op mod vinden og hele tiden skulle kompensere for de mange vindstød, der fik mig til at slingre. Alle, der har prøvet det ved, at det er temmelig skræmmende, at skulle holde sin plads derude i siden af landevejen mens store lastbiler passerer tæt forbi. Det er virkelig et opmærksomhedskrævende og balancekunstnerisk stunt at gennemføre.

Det blev ingen imponerende gennemsnitsfart (kravl ud – flyv hjem), men alligevel en topfart over de 40 km/t.