Langdistanceløb

Jeg er medlem af Audax Randonneurs Danemark (ARD).

“ARD-Audax Randonneur Danemark er den danske afdeling af et verdensomspændende fænomen, med udspring i Frankrig, som giver sig af med langdistance motionscykelløb. Derfor det lidt fremmedartede navn”.
                                       – citat fra foreningens hjemmeside

Brevét
Hvert år kører foreningens medlemmer et antal langdistanceløb.Det enkelte løb kaldes en “brevét'”, og hver sæson har en “brevét-serie”, som består af fire løb på hhv. 200, 300, 400 og 600 kilometer. Hver brevét skal gennemføres inden for en tidsgrænse:

  • 200 km – 13,5 timer
  • 300 km – 20 timer
  • 400 km – 27 timer
  • 600 km – 40 timer

Superbrevét
En superbrevét er et løb på 1200 km med en tidsgrænse på 90 timer.
Der afholdes forskellige superbrevét’er verden over, og den største klassiker er Paris-Brest-Paris, som gennemføres hvert fjerde år. 2011, 2015, 2019 osv. En rytter SKAL gennemføre en hel brevét-serie for at få adgang til at køre den endnu længere “superbrevét”.

Titler og medaljer
Gennemfører man én enkelt brevet, opnås titlen Randonneur. Gennemføres en hel serie, opnås titlen SuperRandonneur. For hver gennemført brevet modtager cyklisten en brevét-medalje, og for hver gennemført serie modtages en samle-medalje. For hver gennemført superbrevet gives en særlig medalje.