Lygtetjek

20130810-082847.jpg

Reglementet siger, vi skal have to lygter på cyklen til det store løb, så vi har hjemkøbt nye ekstralygter. Dem testede vi i aftes på en nattetur over 110 kilometer landevej. De virker perfekt.

Det er både skræmmende og fascinerende at køre om natten. Verden skrumper, når man bliver pakket ind i mørke, og den oplyste stribe vej er smal og fuld af overraskelser. Man skal have et godt, fast tag i styret, for bump, huller og vejarbejder dukker op i synsfeltet med meget korte varsler, og er svære at nå at undvige. Samtidig er det mere stille, og på sin vis andægtigt at køre under stjernehimlen og være sig universets mægtighed bevidst.

20130810-083212.jpg

Lygterne lyser godt op, og her er jeg fanget i skæret fra min kærestes lygte.

Her vil jeg gerne indstille cykelstien mellem Ringsted og Sorø til at tage prisen som Danmarks dårligste! Og det siger ikke så lidt, for det står generelt skidt til med danske cykelstier. Gid dog man tvang politikere og vejarbejdere til selv at prøvekøre strækningerne, så de vidste, hvor elendige forhold og minimal sikkerhed, de tilbyder deres ‘bløde’ trafikanter. Hjertesuk!

Vi var i allerhøjeste grad begunstiget med godt vejr. Lunt og næsten vindstille. Det betyder virkelig meget for, hvor hårdt jeg behøver belaste min fod/læg. Jeg testede for første gang siden skaden skete, om jeg kan klikke fast og trække med foden. Det kan jeg kun i ultrakorte perioder. I det hele taget er jeg stadig skadet og handicappet, og får hurtigt kramper og smerter, der kræver jeg skal af cyklen og strække ud. Øv.

Turen tog fire timer og vi var fremme ved vores mål til midnat.