Puls og rytmer

Forhøjet hvilepuls
Min hvilepuls ligger normalt omkring 50-52 slag i minuttet. Det viser, at jeg ikke er topatlet, men dog i ganske god form.

Hjerteforeningen skriver fx: Den gennemsnitlige hvilepuls for mænd er ca. 60-80 slag pr. minut og for kvinder 70-90. Sportsfolk i god form ligger typisk omkring 50-60. Er du i rigtig god form, kan pulsen komme ned på omkring 40-50 slag.

Hvilepulsen fortæller også om mit restitutionsniveau. Ved sygdom eller ved træthed stiger hvilepulsen, og efter hårde/lange træningspas plejer min hvilepuls at stige til 65 og falde tilbage til normal over nogle dage. Når den er nede igen ved jeg, at jeg er restitueret. I dag ligger min hvilepuls på 70 slag i minuttet.

Jeg er altså langt fra kommet mig over tredje optaktsløb og sygdom. Det er først i dag, fredag, jeg er oven vande og har spist og drukket uden problemer, selv om mavekramperne endnu ikke er helt forsvundet. Min krop har hverken fået ordentlig hvile, næring eller væske i fem døgn efter en kraftudladning. Ikke så underligt, den føler sig presset.

Det eneste gode, der er at sige om det hele er, at det er en effektiv slankekur. To kilo… Men de ryger nok på, de næste par dage.

Biorytmer
image

“Sådan en dag skal man bare blive under dynen”, skriver de på Biorytmer.dk.

Der er ingen beviser for at biorytmer eksisterer, eller at vi er påvirket af sådanne kræfter. Men jeg synes alligevel lige, det kunne være sjovt at tjekke, hvordan mine biorytmer beregnes til at have set ud i lørdags, hvor jeg kørte helt flad på tredje optaktsløb. Som det ses ovenfor, så viser min biorytmelinje for fysikken tydeligt, at jeg var helt i bund i lørdags. Pletskud!

Hvis jeg følger tanken, at biorytmerne kan fortælle mig, hvordan jeg fysisk kan præstere på bestemte dage i mit liv, så må jeg naturligvis også tjekke 16. August 2013, hvor SBS-løbet starter. Hvad kan jeg forvente af min biorytmiske formkurve den dag?

Når det store løb starter, er jeg ifølge biorytmerne fysisk og mentalt på toppen. Jeg kan da blot håbe på, at det er endnu et pletskud!

image