Punktering

image

Små lyspunkter
Ansporet af, at det i dag var hele TO plusgrader og ‘kun’ blæste 17 m/sek, havde jeg overtalt mig selv til at cykle trods kulden, vinden og det lette snevejr, hvis fnug stak og prikkede i mine kinder og slørede udsynet på mine briller. Og det gik jo godt. Jeg var tilpas på cyklen igen i dag, et virkeligt lyspunkt under en grå og snetung martshimmel.

Turen førte mig forbi samme fjord, som for bare et par dage siden var tilfrosset med små isskruninger og kun få våger, hvor fuglene kunne svømme. I dag var vandet åbent. Isen var brudt op og de små isflager var drevet ind til land, hvor de lå hulter til bulter. Endnu et lyspunkt i min længsel efter forår.

Nu gik det ellers lige så godt
Så blev jeg ramt af årets første punktering, og da jeg ikke havde medbragt slange og pumpe, måtte jeg ringe efter assistance og tage med cykelambulancen hjem. Æv. Det gjorde unægteligt min tur lidt kortere end beregnet.

Heldigvis nåede jeg at få et perfekt stræk på fire km landevej med vinden direkte i ryggen, før fordækket med et højt schwup, schwup, schwup gjorde mig opmærksom på sit yderst flade tilstand. Vel hjemme igen viste det sig, at synderen var en lang berberistorn.

Nå, jeg prøver da bare igen i morgen.