Rødbededoping

20130625-112113.jpg

Rødbedejuice – Mit nye, hemmelige våben.

Powervidunderet
Diætister og kostguruer siger samstemmende, at rødbeder er ren powerfood, og i cykelkredse er rødbedejuice det nye vidundermiddel. Der cirkulerer mails og opslag om den røde mirakeldrik, der giver diamanter i benene og uovertruffen styrke, og på sportsmagasinernes hjemmesider kan man læse om vilde resultater med blindforsøg hos topatleter. Det må jeg da prøve!

Beet-it
Topproduktet, som jeg hører om igen og igen er Beet-it. Selvfølgelig skal produktet hedde sådan, når producenten nu lover op til 20% forbedret udholdenhed. Det skulle være bevist, at rødbedejuicen sænker blodtrykket, øger iltoptagelsen, og at nitraten i juicen øger musklernes evne til at arbejde længere tid.

Her på mit stuegulv står nu et par kasser af de dyrebare dråber – litervis af helt legal biodoping. Der er almindelig bedejuice til dagligt brug og så de små, højeffektive powershots, der er koncentrerede udgaver, som skal tages en time før præstation og skulle vare i 24 timer.

Tænk, at denne ræverøde væske pludselig bliver det nye sort. Det, de unge vil ha’. Jeg er nu sprunget med på vognen, og har drukket min første dosis rodfrugt (smager egentlig godt)… og jeg afventer nu, at den eneste – men tydeligt advarslet og markerede – bivirkning indfinder sig. Rød urin. Uargghh.