Sur sur sur

Du er ikke i bil, vel. Så fuck dog af med dig, mand, lyder det vredt fra en bilist i en grå Seat, der med sin hund på passagersædet skælder en cyklist ud.

Sure bilister
Jeg læste i dag en artikel i BT om bilisternes stigende aggressivitet over for cyklister. Der stod:

Aggressive bilister, der forsøger at vælte motionscyklister af vejen, presse dem ind i parkerede biler eller vædrer dem bagfra. Det er blot nogle af eksemplerne fra de danske landeveje, der er skueplads for en voldsom strid mellem bløde og hårde trafikanter.

Desværre svarer det helt overens med mine oplevelser på landevejen, og er som taget ud af min egen beskrivelse fra mit fjerde optaktsløb. En motionsrytter citeres for – omsider – at sige det, som jeg synes har manglet i debatten, nemlig at bilisterne altså ikke har eneret på vejene, og at overhaling skal foregå forsvarligt uanset om det er hest, cykel eller bil, man skal passere. Her er citatet:

Men kære bilist, vil du ikke nok lade være med at risikere vores liv på grund af en ubelejlig forsinkelse…. betragt de tohjulede på samme måde som traktorer, mejetærskere etc. Tænk så på hvordan verden ville se ud hvis hver eneste ubelejlige 30-sekunders forsinkelse skulle straffes med fare for legemsbeskadigelse. Langsom traktor, vejarbejde, holdende bus, parkeret bil, rytter til hest osv. osv. – alt sammen noget vi alle deler vejene med og skal sameksistere med.

Sure udsigter
Jeg har været til fysioterapeut i dag. Flere shockbølger, ny optapening af benet og påbud om nye 48 timers absolut ro! Foden er ikke længere rød og ikke så hævet, men øm. Og der er ingen garantier. Udsigterne er fifty-fifty, og jeg er nu 10 dage bagud med cykeltræningen. Surt.

Sure penge
Det er ikke billigt, at have en akutskade. Fysioterapi, laser og bølger, tape og elastikker, Voltarensalve og Iprenpiller samt massage og akupunktur kostet alt sammen. Det er sure penge, der i stedet kunne have været brugt på noget sjovt.

Jeg har også penge på højkant ifht. det store løb. Jeg har forlængst betalt depositum på 700 kroner og skulle have betalt resten af startgebyret i går. Men at kaste yderligere 2500 kroner i kassen, hvis jeg ikke bliver klar til at køre, er virkelig surt. Gad vidst, hvor længe, jeg kan vente med at betale, før de rykker mig?